FOR BOAT
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

130 let českého jachtingu


 

 

Český jachting letos slaví 130 let od svého vzniku. V roce 1893 založil Josef Rössler Ořovský Český Yacht Klub, který byl prvním českým klubem na našem území. Tento pražský klub připravil pro návštěvníky výstavu k tomuto významnému výročí.

 

 

Český svaz jachtingu (ČSJ) sdružuje jachetní kluby, asociace lodních tříd, Českou asociaci námořního jachtingu (ČANY)Českou windsurfingovou asociaci (ČWA) a Český kiting. Má asi 8 000 registrovaných členů přibližně ve stovce jachtařských klubů, z toho 1 500 aktivních závodníků, kteří jezdí na plachetnicích 36 různých lodních tříd. Každoročně pořádá přibližně 350 závodů po celém Česku od těch klubových až po ty celorepublikové a 15 závodů na moři včetně Mistrovství ČR v námořním jachtingu.

 

Návštěvníci na výstavě uvidí závodní plachetnice pro děti a mládež: Nejmenší je Optimist pro děti od 6 do 15 let, nejrozšířenější dětská plachetnice na světě – na největších závodech startuje 1 200 lodí, na mistrovství České republiky je přijíždí více než sto. Loď RS Tera bude pro děti připravena na jachtařském simulátoru a vystavená dvouposádková RS Feva je ideální pro mládež od 12 let. Představí se také akční skif RS700 a jednoposádková loď s genakrem RS Vareo. Tyto dvě lodní třídy budou mít své mistrovství Evropy v květnu na Nových Mlýnech. Česko bude letos hostit dokonce mistrovství světa – na Nechranicích se v červenci pojede na lodích RS500, i tuto dvouposádkovou loď si můžete na výstavě prohlédnout. K vidění bude i jednoposádková loď RS Aero nebo rodinná plachetnice RS Zest. Neváhejte a přijďte se podívat!

 

Pokud chcete, aby vaše děti začaly s jachtingem, vyhledejte jachtařský klub ve vašem okolí – více na www.zacnisjachtingem.cz a www.sailing.cz

 

 

Český svaz jachtingu

Zátopkova 100/2, PS40
160 17 Praha 6 - Břevnov
mobil: +420 602 124 289
sailing@sailing.cz

www.sailing.cz

www.zacnisjachtingem.cz

www.facebook.com/sailingcz

www.instagram.com/sailingcz

 

 






Více
Závěrečná zpráva 2022

 

Facebook
Sociální sítě
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje