FOR BOAT
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Chcete začít s jachtingem?


Chcete začít s jachtingem?

Přijďte si od 10. do 12. března prohlédnout prezentaci závodních plachetnic na stánek Českého svazu jachtingu na výstavě lodí FOR BOAT v pražských Letňanech! 

 

Budete mít možnost si prohlédnout a možná i vyzkoušet nejrůznější lodní třídy: nejmenší Optimist pro děti od 6 do 15 let, dvouposádkovou RS Fevu ideální pro mládež od 12 let, nebo Laser, na němž se dá podle velikosti zvolené plachty závodit od dětství až do dospělosti třeba na olympiádě. Pro příznivce windsurfingu zde bude i juniorský BIC Techno 293. Vystavený bude také akční skif 29er, který slouží juniorům pro přípravu na olympijský skif 49er. Nebudou chybět ani další v ČR populární plachetnice pro děti i dospělé Fireball, 420, RS Tera, RS500, RS Aero, D-Zero, skif RS700 nebo kajutový Seascape 18. Perličkou bude loď třídy Evropa s plachtou, na které Lenka Šmídová vybojovala v Athénách 2004 stříbrnou olympijskou medaili.

 

Slavnostního zahájení výstavy v pátek 10. 3. v 10 hodin se zúčastní také olympionička Veronika Kozelská Fenclová, která skončila v Riu na 12. místě ve třídě Laser Radial. Následovat bude její autogramiáda. Představí se i David Křížek, který od letošního roku začíná na létajícím katamaranu Flying Phantom závodit v Extreme Sailing Series, což je velmi sledovaná série evropských závodů. Bude mít mimo jiné přednášku v rámci atraktivního doprovodného programu – festivalu Kolem světa lodí. Ten nabídne v neděli 12. března hned několik zajímavých témat. Kromě Davida Křížka vystoupí například Josef Dvorský s vyprávěním o cestách s plachetnicí LA GRACE, věrnou replikou brigy z druhé poloviny 18. století, legenda Rudolf Krautschneider – mořeplavec a stavitel jachet, František Novotný bude vyprávět o náročné přeplavbě Atlantiku severní cestou nebo se s Karlem Wolfem můžete vydat do Antarktidy.

 

Všechny informace o českém jachtingu vám členové ČSJ na výstavě poskytnou a předají kontakty na zástupce klubů a lodních tříd v místě vašeho bydliště. Více na www.sailing.cz.






Více
Závěrečná zpráva 2022

 

Facebook
Sociální sítě
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje